Naša kompanija 

Desk generalnog direktora

Dobrodošli na web stranicu GIKIL-a (Global Ispat Koksna Industrija d.o.o Lukavac)

U GIKIL-u smo ponosni na naš uspjeh i dugoročne odnose s klijentima, zbog naše kulture kvalitete, pouzdanosti i otvorenosti na saradnju, podržavajući potrebe širokog spektra globalnih kupaca. Pozitivno radno okruženje GIKIL -a potiče visok nivo ličnog zadovoljstva i profesionalizma koji garantuju našim klijentima beskompromisne proizvode i usluge.

Baština naše Kompanije za proizvodnju koksa i hemijskih proizvoda je duboko utemeljena. Ono što je počelo kao KHK (Koksno - hemijski kombinat), izgradnjom koksne baterije od 1945.-1959., zajedno s objektima za proizvodnju nusproizvoda koksne peći i električne energije, praćenu hemijskim proizvodima (đubriva, anhidrida maleinske kiseline), u januaru 2003. godine je preraslo u KIL (Koksna industrija Lukavac), a na kraju, u novembru 2003. postalo kompanija GIKIL.

Peta koksna baterija je službeno puštena u rad 8. jula 2004. Danas, naši glavni sadržaji uključuju koksnu bateriju zajedno s objektima za proizvodnju nusproizvoda, tvornicu đubriva za proizvodnju kalcij-amonijum nitrata, tvornicu AMK (anhidrid maleinske kiseline), energanu, održavanje i proizvodnju vode.  Kompanija nabavlja sirovine iz Evrope i Amerike, a prodaje je kupcima u Evropi i Aziji. 

Mi smo posvećeni izgradnji isplativog i održivog poslovanja koje stvara vrijednost i fokusirano je na kupca, koji će i dalje biti dobar korporativni građanin i pružati dobro okruženje za naše zaposlenike i poslovne saradnike. 

U ime cijelog tima GIKIL-a, zahvaljujem vam na posjeti našoj web stranici i veselimo se nastavku suradnje s vama, našim cijenjenim klijentima, kao i istraživanju odnosa s novim organizacijama, čime ćemo proširiti našu bazu globalnih kupaca i dobavljača.

Lijep pozdrav,

Dževad Kasumović