Nova vrijedna investicija: U GIKIL stiglo savremeno vatrogasno vozilo

Profesionalne vatrogasne jedinice koje operiraju unutar Sektora sigurnosti i zdravlja u GIKIL-u ovih dana dobile su pojačanje i to nabavkom novog vatrogasnog vozila koje opremom i tehničkim mogućnostima zadovoljava najviše svjetske standarde.

Radi se o vozilu domaće proizvodnje kakva se koriste i u najrazvijenijenijim zemljama EU, a novo vozilo će uveliko olakšati rad vatrogascima i podići nivo kvaliteta zaštite, sigurnosti i samih intervencija, a proizvodnju u GIKIL-u učiniti mjestom sigurnijeg rada.

„S ponosom možemo istaknuti da je GIKIL među rijetkim kompanijama u regionu koja posjeduje vatrogasnu brigadu kakvu mi imamo, vlastitu ambulantu, jedinice spašavanja i centralu koja aktivno radi 24 sata i pomoću koje se na svaku potencijalnu opasnost reaguje spremno u roku od par minuta. Zaštita radnika i proizvodnih pogona kod nas je na prvom mjestu i zbog toga se u sektor sigurnosti i zdravlja kontinuirano ulaže. Novi vatrogasni kamion je izuzetno vrijedna investicija, čija je važnost prepoznata od Uprave, tako da se, uz sva ostala ulaganja na ovom polju, postiže naš primarni cilj, a to je da se i radnici, ali i građani Lukavca osjećaju i zaštićeno i sigurno“, kazao je Dženan Aljukić, rukovodilac Sektora sigurnosti i zdravlja.

Preduzetna vatrogasna jedinica u GIKIL-u broji ukupno 30 vatrogasaca i trenutno posjeduje tri operativna vatrogasna vozila, a u toku je i renoviranje vatrogasnog doma.