Imamo prvu „Naj ekipu”: Upoznajmo našu četu!

Nakon mnogobrojnih prijedloga, pristiglih iz različitih radnih sredina, došlo je vrijeme da proglasimo i našu prvu „Naj ekipu”. Ovu simboličnu, ali i vrijednu titulu za mjesec septembar ponijeli su članovi naše Jedinice spašavanja, poznatiji kao „četa”.

Na čelu sa starješinom Ivicom Pejićem, četa se u ovoj godini uspješno odazvala na 193 različite intervencije, a samo u mjesecu septembru evidentirana su njihova 32 uspješno odrađena vanredna zadatka.

Uz sve redovne radne obaveze koje imaju, ovi obučeni dobrovoljci različitih struka i zanimanja kontinuirano iskazuju spremnost i odgovornost u posebnim zadacima i zahtjevima radnih sredina koji se pred njih postavljaju, bilo da se radi o specijalnim poslovima neophodnim pri otklanjanju kvarova na postrojenjima, uređajima i instalacijama, uključujući i prostore kojima je neophodno pristupiti u slučaju sanacije ili kvara, a u kojima su prisutna štetna isparavanja. Prvi su na liniji i u slučaju nesreće i potrebe pružanja pomoći bilo da se radi o povredi na radu, požaru, eskploziji ili bilo kojem drugom vidu nezgode u fabrikama. Svoju obučenost i spremnost nedavno su testirali i na pokaznoj vježbi koju je sa gradskim službama organizovao Crveni krst grada Lukavac i gdje su također primili posebne pohvale i priznanja.

Jedinica spašavanja inače operira u sklopu Sektora sigurnosti i zdravlja u GIKIL-u, te trenutno broji 21 aktivna člana.

Uz sve druge vidove individualnih i kolektivnih nagrađivanja i priznanja, „Naj ekipa” je još jedan od novopokrenutih projekata u kompaniji, s ciljem podizanja motivacije radnika, povećanja opšteg zadovoljstva na radnom mjestu, te izgradnje kulture pohvale i vrednovanja posebne angažiranosti i primjetnih rezultata rada s naglaskom na timski rad.