Programom stipendiranja obuhvaćeni učenici i studenti, te djeca radnika

Rijad Kovačević, student Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli, odsjek Hemijsko inženjerstvo, novi je stipendista naše kompanije.

„Program stipendiranje se sprovodi u skladu sa usvojenom Politikom stipendiranja kao još jednim pokazateljem jasne orijentacije kompanije da želimo da pružimo otvorenu podršku učenicima i studentima kako tehničkih usmjerenja tako i deficitarnih zanimanja od značaja za Društvo, ali i nadarenim učenicima i studentima, te učenicima i studentima slabijeg imovinskog stanja“, kazala je ovom prilikom Irina Dugonjić, direktorica ljudskih resursa i administracije u GIKIL-u.

Program stipendiranja ima za cilj i promociju sinergije između nauke i industrije, te približavanje budućih kadrova praksi i praktičnom rješavanju izazovnih pitanja koja se kroz praksu javljaju.

Jedan od dodatnih vidova pružanja podrške učenicima osnovnih i srednjih škola, te fakulteta, u okviru ove Politike, je i stipendiranje mjesečnih karata za prevoz za djecu naših radnika. Ovim programom trenutno je obuhvaćeno oko 130 djece.