FOTO/Novu godinu započinjemo prioritetom: Zadovoljan radnik, zadovoljan roditelj, zadovoljno dijete

Dodjelom nagrada, diploma, zahvalnica i poklona za sve učesnike uspješno je okončano naše likovno takmičenje pod nazivom „Mama na poslu/Tata na poslu“, organizovano za djecu radnika.

Velika sala GIKIL-a ispunjena do posljednjeg mjesta svjedočila je da je ovo još jedna potvrda važnosti povezivanja sa svojim radnicima i mimo redovnih poslovnih obaveza, naročito kada je ukrašena iskrenim dječijim osmijesima.

Kako djeca vide i zamišljaju svoje roditelje na njihovim radnim mjestima u Koksari bilo je prikazano kroz 60 dječijih radova, uzrasta od 5 do 12 godina, tako da je komisija imala najteži zadatak.

Rukovaoci elektrolokomotiva, mašinovođe, inženjeri različitih struka, građevinski radnici, varioci, radnici na koksnoj bateriji, rukovaoci gasometra, bravari, rukovaoci komandih tabli, zaposlenici sektora nabave, ljudskih resursa, sektora finansija, željezničkog saobraćaja, kontrole kvaliteta, vatrogasci, kuhari, medicinski radnici, obzbjeđenja i drugi, zanimanja su koja su djeca kroz svoju maštu i kreativnost prikazala. 

Ukupno je izabrano šest pobjednika, u dvije kategorije, a pored glavnih nagrada i diploma za prvo, drugo i treće mjesto, kompanija je prigodnim poklonima i zahvalnicama nagradila i svu ostalu djecu.

Kroz zabavu i razgovor djeca su imala priliku i da čuju kako izgleda jedan radni dan našeg vatrogasca, medicinske sestre, inženjera zaštite na radu, šefa obezbjeđenja, poslovođe na koksovanju i poslovođe na željezničkom saobraćaju.

Svi radovi bit će izloženi u umjetničkoj galeriji kompanije kao uspomena i podsjetnik na naše najveće prioritete, a to je dječija sreća. Zadovoljan radnik, zadovoljan roditelj, zadovoljno dijete.