FOTO/Na prvim vatrogasnim susretima ekipa GIKIL-a osvojila drugo mjesto

„Punim elanom“ naziv je prvih susreta vatrogasaca sa područja Tuzlanskog kantona, koji su nedavno održani u Srebreniku i na kojima je naša ekipa GIKIL-a osvojila visoko drugo mjesto.

Domaćin i organizator susreta bili su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Srebrenik. Uz prisustvo oko 300 vatrogasaca sa vozilima i opremom, upriličen je impresivan defile kroz grad, nakon čega su uslijedile i vatrogasne igre. Pokazujući brzinu, vještinu, spremnost i opremljenost naša ekipa je uložila maksimum, te i na taj način pokazala koliko su važni i vrijedni ne samo za našu kompaniju, nego i za užu i širu lokalnu zajednicu.

Inače, preduzetna vatrogasna jedinica koja operira unutar Sektora sigurnosti i zdravlja u GIKIL-u broji ukupno 30 vatrogasaca. Nedavnom nabavkom novog vatrogasnog vozila koje opremom i tehničkim mogućnostima zadovoljava najviše svjetske standarde dobili su značajno pojačanje, tako da naše jedinice trenutno posjeduju tri operativna vatrogasna vozila.

Svim učesnicima, a naročito pobjednicima, kao i organizatoru, čestitamo i vjerujemo da će ovakvi susreti vrlo brzo postati zapažena tradicija. Kolege, sretno!