„Prvi dani škole uz podršku Koksare“: Uručeni vrijedni pokloni za naše đake prvake

„Prvi dani škole uz podršku Koksare“ naziv je još jednog projekta kojeg smo uspješno započeli i realizovali ove godine, s ciljem pružanja podrške i pomoći našim radnicima s naglaskom na porodicu.

Za sve naše đake prvake, djecu radnika koji kreću u prvi razred osnovne škole, kompanija je pripremila vrijedne poklon pakete u vidu školskog pribora, kao i poklon bonove za kupovinu dodatnih dječijih potrepština. Akciji se pridružila i Sindikalna organizacija GIKIL-a, te su u ovu svrhu djeci uručeni i vrijedni novčani iznosi.

„Svjesni činjenice da je polazak u školu djeteta svakom roditelju istovremeno i radostan i težak korak, kompanija je odlučila pružiti podršku roditeljima, radnicima čija djeca započinju jedno od najznačajnijih poglavlja života. Budući da je do početka školske godine ostalo još malo vremena, namjera nam je bila da djeci obezbijedimo osnovne potrebe, a roditeljima, kao što poručuje i naziv našeg projekta, pružimo podršku i olakšamo prve školske dane. Vjerujemo da će i đaci prvaci, kao i svi drugi vidovi podrške i jačanja internih veza na kojima radimo, postati naša tradicija koju ćemo rado organizovati svake godine“, kazala je ovim povodom Irina Dugonjić, direktorica Ljudskih resursa i administracije u GIKIL-u.

Stavljajući naglasak na školovanje i obrazovanje kao važne prioritete koje želimo da njegujemo i gradimo, ovim želimo pokazati da su i najmlađi važni članovi naše velike koksaraške porodice, te i time gajiti osjećaj pripadnosti, brige i podrške, te kreiranja trajnih veza i uspomena među našom djecom i radnicima.